woensdag 20 september 2017

Saône 11: Regen

18 augustus
Bij wijze van afsluiting van de viering van mijn verjaardag nodigde ik Mia gisteravond om 24 uur uit op het voordek van de boot, meters van het kaarslicht vandaan, om de sterrenhemel te zien. Het was een heerlijke warme avond geweest en een keiheldere maanloze nacht met sterren tot aan de horizon zichtbaar. Ook het Melkwegstelsel waarin wij ons bevinden is zichtbaar! Voor 'vallende sterren' is het helaas al weer een paar dagen te laat.
Na het ochtendzwemmen zijn we rustig aan weer verder gevaren door het niet-aflatend mooie Bourgondische platteland onder dito weersomstandigheden.


Na in de diepe sluis van Savoyeux bijna vier meter te zijn opgetild, varen we een tunnel in van 640 m.
Ook aan het einde van deze tunnel is licht.

Om de middagmaaltijd te gebruiken varen we (illegaal) een afgesneden bocht van de Saône in. Stiller dan dit bestaat niet.

Nog een heftige sluiservaring, waarbij we met drie boten de sluis invoeren, waarvan die van ons de voorste was. Er kolkte zoveel water tegelijk binnen dat wij ons de blaren op de handen en de armen en benen welhaast uit de kom trokken om te voorkomen dat de boot tegen de sluisdeur sloeg. De boot achter ons was namelijk zo breed dat het instromende water op zijn boeg weerkaatste en ons uiteindelijk naar voren stuwde.

En toen was er regen, jullie kennen het wel... Nou, wij eigenlijk niet.
Hi Ha hondenweer!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten