woensdag 20 september 2017

Rendez-vous in Chauny

26 september
Toen we gisteren om half vier in Chauny aankwamen waren Henk en Katheline juist bezig om hun schip af te meren aan het talud schuin tegenover de jachthaven. Wij mochten langszij gaan liggen. Nadat zij het stuurhuis van hun 35 m lange luxe motor uit 1923 weer hadden opgezet, (dat vanwege lage bruggen en tunnels neerklapbaar is gemaakt) hebben we gevieren eerst geborreld bij ons, daarna gegeten bij hun. Het had er lang op geleken dat we elkaar niet zouden tegenkomen, maar wegens de afsluiting van de Maas moesten we zover omvaren dat we nu toch weer op de route terechtgekomen zijn die we op onze heenreis ook voeren. 





Blijken ook Roy en Aila hier te liggen, die we op onze dag drie in Tholen ontmoetten. Ze liggen in de jachthaven en hebben ons gespot, lieten ons dat weten, maar gingen toen met de trein naar Compiègne. Ik hoop ze morgenochtend nog even te zien. 
(Bij vertrek de volgende ochtend hebben we in de jachthaven water ingenomen en kon ik deze foto maken. Roy en Aila waren niet aan boord.)

We zijn een dag blijven liggen en konden voor Henk en Katheline ook een maaltijd bereiden. Maar eerst eens even een fietstochtje, want de weersomstandigheden leenden zich daar geweldig voor. Maar zonder Henk en Katheline, want sinds hun rijwielen in Parijs gestolen zijn, is hun de lust tot fietsen vergaan. 
Na Chauny achter ons gelaten te hebben troffen wij het Franse platteland weer eens geknipt en geschoren aan.

Ons oog viel op een enorme boerenhofstede...
waarvan de voorzijde er zo uitziet...
Het geheel hoort waarschijnlijk bij dit kasteel:

Het is duidelijk in welk jaargetijde wij nu naar huis reizen. Toen we vertrokken waren de vruchtbomen juist uitgebloeid, nu vallen de appels al weer van de bomen.

We raapten een zak vol mooie walnoten, de tamme kastanjes lieten we liggen voor een ander. Misschien komt er nog een kans.
De pompoenen lagen achter een hekje, dus daar konden we niet bij...

Terug bij de boten deden we nog maar eens inkopen, daarna genoten we van de gulle nazomerzon.

Morgen willen wij in Saint-Quentin zijn, de Jeanette wil daar twee dagen over doen. Henk en Katheline hebben ook een halfjaar, maar zijn twee weken later begonnen aan hun reis. 



1 opmerking:

  1. Unfortunately we had to leave the boat for some days, have to go to switzerland for a party. Bad timing!
    We have followed your travel closely, and will until you’re back home. We hope to spend the next years in France, who knows, maybe we meet again! Hope so.

    All the best, Aila and Roy

    P. S. We love your painting on that card you gave us, it still hangs on our fridge.

    BeantwoordenVerwijderen