woensdag 20 september 2017

Bar le Duc

16 september
 
Nadat Mia haar dagelijkse oefeningen had gedaan, (die ze als het maar enigszins kan, buiten doet en als het niet kan, op de vloer in onze keuken) en ik in het dorp Tronville een baguette was gaan kopen, voeren we weer verder. Prachtig nazomerweer.


Na nog eens elf sluizen kwamen we begin van de middag aan in Bar le Duc, stad aan de Ornain èn aan het Canal de la Marne au Rhin. Water genoeg dus, maar waar ze die grote kartonnen pakken vullen heb ik nog niet ontdekt. Bar le Duc, niet te verwarren met Baarle Hertog, wat in het Frans Baerle-Duc is, en in 26 stukjes verspreid over Baarle Nassau op Nederlands grondgebied, in België is gelegen...
We konden er in de stad gebruik maken van een wasserette en er flink proviand inslaan, en zagen er genoeg van om tegen elkaar te kunnen zeggen "gôh, leuke stad, lijkt me".
Hoe groot een stad is zou je misschien aan de omvang van hun begraafplaats kunnen aflezen. Dan is Bar le Duc heel groot. 


Maar we hebben een beetje haast nu, teveel om hier nog eens een halve dag rond te kijken. Er is hier een Engelsman die ons waarschuwt dat mogelijk vanaf 21 september ook de Maas in België is afgesloten wegens werkzaamheden ter hoogte van Namen. Daar worden we nerveus van. Zou betekenen dat we via de Schelde terug moeten, terwijl de Maas de bedoeling was. Nog grotere omweg.
We zoeken betrouwbare informatie omtrent dit punt, maar moeten hoe dan ook nog dagen voort op de ingeslagen weg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten