woensdag 20 september 2017

Sas van Gent

6 oktober
De ochtend in Gent zag er zo uit.

Daarna vertrokken we in de regen.
Nu we weer terug zijn in Nederland, Sas van Gent, gelegen aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen, is de tijd om te gaan evalueren bijna gekomen. Vijf maanden in Frankrijk rondtrekken, daar moet je toch een beeld van het land aan over gehouden hebben, dat verder gaat dan de indruk die iemand krijgt die drie weken op een camping in Frankrijk heeft gestaan, ook al deed hij dat jaar in jaar uit.

Eerst nog maar even afscheid nemen van Vlaanderen. Een paar kilometer voor wij de grens over voeren, er stond een heuse grenspaal met het jaartal 1843 erop, stond dit bord langs de waterkant. Ik hoop dat het te lezen is. (Traag-Werken)

Het Kanaal van Gent naar Terneuzen voert door de haven van Gent. Zulke grote schepen hadden we al een tijdje niet meer gezien.

Erg veel anders dan de Nieuwe Waterweg, zoals ik die beleefde tijdens mijn verblijf in het Douanehuisje in Maassluis, juni 2015, was deze ervaring niet. 
Morgen eerst maar eens kijken wat Sas van Gent te bieden heeft. Daarna door naar Terneuzen om daar hetzelfde te doen. Zondag de Westerschelde over naar Hansweert. Die evaluatie komt dan van de week wel. Misschien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten