woensdag 20 september 2017

Veranderende kleuren

22 september
Vanochtend hebben we eerst afscheid genomen van onze buren-voor-een-dag-of-twee, Charlotte en Ted, die ons gisteravond op hun boot uitnodigden voor een drankje. Engelsen die al jaren in Frankrijk wonen, en vanaf nu een varend woonschip hebben. Ze zijn onderweg naar Nancy om daar te overwinteren. Hun boot, de Ferrous, is 14 meter lang, nu eens geen 'Dutch Barge' maar een in Engeland gebouwde platbodem. 
We maakten zeven vaaruren, waarvan we een halfuur voor het tanken uittrokken. Aangezien er op het traject dat wij varen weinig mogelijkheden zijn om te tanken, en we wel brandstof nodig hebben, waren we aangewezen op een pompstation voor auto's. Vier keer met twee jerry cans van twaalf liter de weg over steken, vier keer afrekenen. Maar we hebben nu genoeg om het met zekerheid te redden tot aan Pont-à-Bar, waar de eerste pomp is waarmee we met een slang de tanks kunnen vullen. 


De nazomer toont reeds enige herfstverkleuring. Jammergenoeg halen wij november niet, want als dan de zon op het geboomte schijnt...
Aan het begin van het Canal des Ardennes vinden we een doodstil plekje met industriële uitstraling. Het is weekend, dus we kunnen ervan uitgaan dat we nergens last van zullen hebben.

Onze zesde en  laatste maansikkel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten