woensdag 20 september 2017

Embranchement de Nancy / Canal de la Marne au Rhin: Nancy

8 september
Omdat we gisteravond besloten via Nancy te varen, hebben we het Canal des Vosges meteen na vertrek uit Richardménil verlaten om stuurboord uit het kanaal in te steken dat op de borden Canal de Jonction heet en op de kaart Embranchement de Nancy.
Het had tot gevolg dat we 18 sluizen moesten passeren op 10 km vaarwater. Eerst vijf omhoog, daarna dertien omlaag. Elke sluis overbrugt een hoogteverschil van ruim drie meter.

Opmerkelijk veel Nederlanders die een kijkje bij zo'n sluis komen nemen de afgelopen dagen. Eerder waren dat mensen met een camper die een dag hadden gereden vanuit Nederland, vandaag fietsers die langs de wateren in vier weken naar de Camargue rijden. Belgen uit Gent die te hulp schoten toen, bij de eerste sluis, de trap aan de verkeerde kant van de sluis bleek te zitten.


Dit kanaal verbindt het kanaal van de Vogezen met het Canal de la Marne au Rhin, dat door Nancy voert. Het loopt hier parallel aan de rivier de Meurthe. 
Twee dagen in deze stad vol bijzondere dingen, op het moment dat het Culturele Seizoen opent en er het Boekenfestival plaatsvindt... ik ga er morgen verslag van doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten