woensdag 20 september 2017

De Leie

3 oktober
We volgen de Leie. Eerst het deel dat geschikt is gemaakt voor de serieuze scheepvaart, tot Deinze. Dan scheiden onze paden. De grote schepen nemen het Afleidingskanaal van de Leie, wij het laatste kronkelende stuk van 25 km tot aan Gent.
Sluis Waregem wordt vernieuwd.
Naast een grote jongen uit Spijkenisse, in devolgende sluis.Vanaf Deinze is het al snel rustig. De oevers zijn laag, de dorpen zichtbaar, de maat menselijk.


Nou ja, voorbij Deinze pas echt. Hier woont het geld in riante villa's, met een al dan niet door een robotje geschoren gazon, dat tot aan de oever van de Leie reikt. 

Het grootste deel van dit stuk van de Leie is alleen maar op de rechteroever bebouwd met villa's. Aan de overzijde zijn weiden met koeien. Canadese ganzen foerageren er tijdens hun trek.

Wij doen onderweg naar Gent het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Lathem aan.
We kijken even naar de beelden.





Tussen de snelle polyester boten liggen we nu te overwegen of we doorvaren of van hier uit op de fiets de omgeving gaan verkennen.

We zijn van plan om bij Terneuzen de Westerschelde over te steken. Hetzij naar Vlissingen, hetzij naar Hansweert. Dat laten we van het getij afhangen. Het moment van oversteken hangt van het weer af. Zoals het er nu uitziet is er tot en met volgende week dinsdag te veel wind voor een oversteek op een zeearm met een klein bootje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten