vrijdag 20 oktober 2017

Bruxsel 4

23 april

DOCKS BRUXSEL, zo heet de gloednieuwe shopping mall aan het kanaal tegenover de haven. Het staat op het terrein van de vroegere Godin fabriek, welks omtrekken in de vloeren van het winkelcentrum zijn weergegeven. Is het trouwens Godin op z'n Nederlands of op z'n Frans?
In elk geval wordt het complex verwarmd met de restwarmte van de vuilverbrandingsinstallatie ernaast, zodat het water in de haven nu 's winters nog maar 18° is itt de 24° van vroeger... De vissen vinden het er toch nog heerlijk en paaien er lawaaiig op los. 



Aangezien we vandaag nog niet konden doorvaren, (we hebben het geprobeerd, want de havenmeester zei dat het kon, maar we werden bij de eerste sluis al teruggestuurd) hebben we weer een flinke wandeling ondernomen.

  



Buigen in de bosjes voor koning en tsaar.

2 opmerkingen:

  1. Waarom mochten jullie niet uit Brussel wegvaren? Zit 1830 nog zo diep bij de Belgen? Ik dacht dat die pijn inmiddels geheeld was, maar blijkbaar toch niet bij alle Belgische sluiswachters.
    groetjes,
    Jos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mogelijk zat 'm de wraak in de verzekering van de havenmeester, een aimabele man overigens, dat wij al deze zondag konden doorvaren terwijl dat pas volgende week kan. Waarschijnlijker is dat hij zich vergiste. In elk geval trof de sluismeester geen blaam, die deed gewoon wat er in het boekje stond. Pas vanaf 1 mei op zondagen bediening tbv de pleziervaart.

      Verwijderen