vrijdag 20 oktober 2017

La Seille 2: Pauze

3 augustus
Het bleef de hele nacht stil en droog. Geen dauw en geen zuchtje wind. Sterren. Pas tegen de ochtend daalde de temperatuur naar 22 graden. Ik weet dat jullie in het Noorden klagen over regen en matige temperaturen, maar snap je nu waarom half Nederland in Zuid-Frankrijk op de camping staat?
Omdat de ochtendzon op de boot stond te schijnen voeren we door. Na enkele kilometers konden we in Cuisery bootschappen doen. Cuisery is de moeite van het bezoeken waard want het is met tientallen antiquarische boekwinkeltjes het Bredevoort van Frankrijk. Wij zijn van plan om er zondag terug te komen, want de eerste Zondag van de maand is er ook nog eens een boekenmarkt.
Een klein stukje varen verderop vonden we dit miniparadijs, waar we geloof ik blijven. Zwemmen is er heerlijk, maar om nou te zeggen dat je er erg door afkoelt... De watertemperatuur is ook 30 graden.
Terwijl wij zuidelijker al weken geen noemenswaardige hoeveelheden regen hebben zien vallen en we het land zagen verdorren, is hier alles groen. Zo groot is Frankrijk nou!

Mia leest Daniel Mason - Een ver land. Ik ben geboeid door Stefan Hertmans' De bekeerlinge, dat zich voor een groot deel afspeelt in het gebied waar wij varen, maar dan terug in de tijd, de elfde eeuw.


De douchezak hangt alvast een beetje af te koelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten