vrijdag 20 oktober 2017

Canal du Nivernais 3

22 mei
't Is waarschijnlijk de lichtste van de tien plagen die over ons zullen komen: het populierenpluis. Het weegt niks, maar waarschijnlijk zitten we nog weken opgescheept met deze nutteloze zaadlozingen van de populieren die langs het kanaal staan. Het pluis is niet zo hinderlijk dat we er ramen voor sluiten, maar het komt overal, dus we zullen het nog lang overal tegenkomen.
 

 
Het spul laat zich moeilijk fotograferen. Op deze foto's sneeuwt het.
 
We zijn al (gedeeltelijk) voorbereid op enkele van de andere plagen: die van de hitte en die van de geboorte-explosies van onschuldige kleine etterbeestjes, die van de aanvallerige stekebeesten, die van maaien vlak bij de boot als je nog in bed ligt en de plaag van de apparaten die het laten afweten, als ook nog onbekende plagen, waarover ik wellicht later zal berichten. Wat de lastige dierenplagen aangaat zijn we op een goed tijdstip vertrokken. Stekebeesten zijn nog niet gesignaleerd. 
De plaag van de apparaten die het laten afweten is echter over de hele reis uitgesmeerd. Vanochtend bijvoorbeeld haperde voor het eerst onze trots, het gloednieuwe zonnepaneel. Het laadt de accu's niet meer bij, zoals het tot nu toe deed. Morgen eens op onderzoek uit. Toch niet weer die diode, hè...

 
Oud muurtje in Villiers s/Yonne.

Vandaag gewoon verder gevaren door dit idyllische Bourgondische landschap, waar het kanaal uit de achttiende en negentiende eeuw in stand wordt gehouden ten behoeve van de toerist.


Deze wasplaats in het dorp is een crèche geworden voor kikkervisjes.
    


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten