vrijdag 20 oktober 2017

Saône 3: Trévoux en verder

31 juli
Wij verdiepten ons nog eens in de geschiedenis van Trévoux en kunnen nu melden dat het ooit de hoofdstad was van het Prinsdom van Dombe, met een eigen parlement, voordat het in de 18e eeuw door Frankrijk werd ingelijfd.


We lezen de eeuwen af van de muren.

Mia ziet de trompe l'oeuil het eerst. Ik de Lavoir, waar een bord bij staat dat alleen de bewoners van Trévoux er gebruik van mogen maken. Het zou gevuld moeten raken met regenwater, maar ondanks dat het best wel geregend heeft de afgelopen dag staat er geen noemenswaardige hoeveelheid water in, maar aan het ontvangende dak zal het niet liggen. (Sleutel halen bij de Mairie)

De tandarts zou me 's middags terugbellen, dus we konden ons nog even een fietstochtje veroorloven, dit keer in de richting waarin we verder varen. 
Er is wel eens sprake van een 'franse slag', dat komt omdat Frankrijk zo groot is. Om u te laten zien dat Fransen ook wel eens doorslaan naar de andere kant maakte ik deze foto. Op het kleine paaltje, tweede van links, staat '36'. Het zijn de kilometerraaipalen die de afstand aangeven vanaf Lyon.

Toen we terugkwamen had die tandarts me nog niet teruggebeld. Het was inmiddels weer 35 graden, dus zijn we meteen weggevaren.
Het is stil op de Saône. Op een enkele visser of ruiter na kwamen we nauwelijks iemand tegen.





Tweeënhalf uur later maakten we vast aan de drijvende steiger van Montmerle-sur-Saône, waar al twee andere boten lagen.


1 opmerking:

  1. We genieten weer van al die prachtige foto's
    En het fantastische reisverslag , geweldig
    En wat het weer betreft hier veel regen en wind
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen