vrijdag 20 oktober 2017

L'Yonne 1

16 mei
 

 Na de Seine is de Yonne een andere ervaring. Het water is minder helder, er is nog minder vrachtverkeer, er waren enkele hele nare sluizen en het landschap wordt steeds heuvelachtiger, naarmate we dieper Bourgogne in trekken. Nog geen wijnbouw gezien, toch doet het landschap me soms aan dat van de Moezel denken. 


Bourgondische lifestyle betekent in Nederland: lekker eten. In onze reisgids staat echter dat de bourgondische keuken eenvoudig en boers is. Nou, dat belooft wat voor de rest van onze reis...
Vandaag aangekomen in Villeneuve-sur-Yonne. Van daaruit zijn we teruggefietst naar Sens, waar een magnificente gothische kathedraal staat die we nog even zouden moeten bekijken, maar hij viel me tegen. Niks an, zogezegd. Terug dus, over hetzelfde bonkige pad langs de oever van de Yonne. 'Chemin de halage' heet het, jaagpad dus, maar er groeien zoveel bomen tussen het water en het pad dat er niets meer te jagen valt. Het bonkige van het pad komt vooral door de boomwortels. Afijn, 40 km op de teller.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten