vrijdag 20 oktober 2017

Canal du Midi 9 (keerpunt)

30 juni
In plaats van Carcassonne links te laten liggen zijn we er nu gestrand. We konden er onze lege gasfles omruilen voor een volle en we lagen weer eens voor een sluis, waarvan we besloten dat het er een te veel was. Nog veertig sluizen tot Toulouse, het einde van het Canal des Deux-Mers, zoals het Canal du Midi oorspronkelijk heette. Vanaf dat moment neemt het verkeer over water (het Canal de) la Garonne, die altijd al naar de Atlantische Oceaan stroomde. We gaan het maar niet doen en zullen vanaf hier weer naar de Middellandse Zee afzakken.



Eerst hadden we in Trèbes nog een onverwacht weerzien met het Engelse gezin Nunn, waar we eerder deze week enkele dagen mee van sluis naar sluis trokken. Hun huurboot was enkele kilometers voor Trèbes kapot gegaan en nu kwamen ze stroomafwaarts gedreven, met slechts af en toe de motor aan, maar na een minuut weer uit, om oververhitting te voorkomen. Well done girls!

Deze sluiswachter had een 43 jaar oude 2CV Besteleend. Zowel Mia als ik kunnen hierover meepraten, maar een boot van 67 jaar, die had hij weer niet.



1 opmerking:

  1. Zo weer even bijgelezen, het regent vandaag en dit is leuke kost!Leuk ook dat het zo actueel is, jullie laatste post is van gisteren, dat is dan toch het voordeel van het internet. Jullie gaan vanaf nu terug varen, een verstandig besluit als ik jullie verhaal over alle sluizen zo lees. Maar wat een pareltjes zitten erbij....

    BeantwoordenVerwijderen