vrijdag 20 oktober 2017

Rhône 4,5,6: Viviers e.o. (pauze)

21 juli
In de overzichtelijke Port de Plaisance van de prachtige oude stad Viviers zijn we enkele dagen blijven liggen.
Er is voldoende gelegenheid om in de schaduw te verblijven, de stad is dichtbij, er is een supermarkt op nog geen twee kilometer fietsen en de haven ligt aan de ViaRhôna, misschien wel het mooiste fietspad van Europa: 800 km langs de Rhône, bijna geheel zonder last te hebben van autoverkeer, van het Meer van Genève tot aan de Middellandse Zee. Begin dit jaar compleet opgeleverd, hoewel sommige stukken al eerder bestonden. 



We reden over de ViaRhona naar het volgende stadje, Bourg-Saint-Andéol, of eigenlijk het vorige,  maar het is gelegen aan de natuurlijke Rhône, terwijl wij op die hoogte in een nieuw kanaal richting een sluis waren gevaren. We passeerden deze ruïne van een boerenhuis, waar in 1796 vier mensen omkwamen bij een overstroming.
We fietsten 18 km heen en 18 terug en kunnen, zonder de rest te hebben gezien, iedere fietser de ViaRhôna aanbevelen.

Enkele beelden van Viviers.

Dit is het Maison des Chevaliers, zo genoemd naar het fries met de ruitertjes, maar ook wel Het Huis met de Hoofden, naar het onderste fries.
In twee huizen nabij deze renaissancistische burgermanswoning kregen we een exposé over de papiers peints die in dit huis waren aangetroffen en nu gerestaureerd zijn, maar opgeslagen in afwachting van de restauratie van het interieur. In het andere huis werden we rondgeleid langs maquettes en vitrines. Hier bleek hoe omvangrijk dit huis feitelijk is, een conglomeraat van huizen en binnenplaatsjes, alles niet toegankelijk, maar bij elke euro die je schenkt voor de restauratie, doet de gemeente Viviers er drie euro bij.

Je zou het misschien niet zeggen als je deze foto's ziet, maar het heeft behoorlijk geregend gisteren en eergisteren. Voor vandaag zag ik een voorspelling van veel regen met hagel, maar het bleef bij een paar spatjes.


2 opmerkingen:

  1. Weer even genoten van jullie verslagen. Wat is het toch mooi onderweg en wat een afwisseling.... heel fijn om mee te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Lenie, ik heb er nog wat dingen aan toegevoegd, kun je nog meer meegenieten!
      Fijn dat je fan bent van onze reis! Groet, pim

      Verwijderen