vrijdag 20 oktober 2017

Canal du Centre 5

6 juni
Na Dick te hebben uitgezwaaid, hij heeft een afspraak in Toulouse, 
 


klaart het weer op en varen we een lutteltal kilometers. Daar in het groen, aan het fietspad dat Voie Verte heet, het vroegere jaagpad, zijn we gaan liggen om een beetje te fietsen en uiteindelijk met bootschappen weer te keren. Om over een dag of twee in de buurt van Chalons-sur-Saône een rendez-vous te hebben met Nederlandse vrienden, die met hun campertje langs komen, doen we een beetje slow.

Dit is trouwens een gebied met in elk dorp, hoe klein ook minstens tien Domaines en Caves die hun wijnen ook aan particulieren laten proeven.
Wij kopen uitsluitend nog in de supermarkten, na vorige maand één keer € 20,- per fles te hebben betaald voor een wijn die niet echt lekkerder was dan een Chileen van de Jumbo.
 

Dat het landschap verbluffend mooi is, dat ga ik niet steeds zeggen hoor, ik zou jullie maar jaloers maken.
In ieder geval is het totaal anders dan het Bourgogne waar we de voorgaande twee weken doorheen voeren.

In Chagny (ik hoor het al die Engelsen en Australiërs die hier op doortocht zijn, al uitspreken) zagen we voor de kerk deze bekladde bonk massief gietijzer, waarvan Mia opperde dat het wel eens van Richard Serra zou kunnen zijn. 
 

Even later vonden we het bordje: 57.000 kilo, van Serra.
 

2 opmerkingen:

  1. Wij zijn terug van een vakantie in slovenie , erg mooi
    En nu dus jullie verhaal gelezen , het is wel een avontuur hoor
    Leuk om jullie zo te volgen , geniet ervan
    Groetjes Arie en Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat sympathiek, Pim, dat je ons niet jaloers wilt maken en gewoon zegt dat het landschap "anders is dan dat van de Bourgogne". Dat maakt het lezen van jullie verrukkelijke reisverslag echt draaglijk!

    BeantwoordenVerwijderen