vrijdag 20 oktober 2017

Saône (slot) en Rhône 1

11 juni
Het plan om enkele kilometers voor Lyon een ligplaats te zoeken en op de fiets Lyon te gaan verkennen, hebben we laten varen. Veel te heet. Met deze hitte kun je het beste varen. De Zuidenwind waait door de boot, terwijl we de zon tegemoet gaan. Aan de oevers is dus ook geen schaduw te vinden. Met de stroom mee gaat dat snel genoeg.   

Vrijwel onopgemerkt zijn we vanmiddag dwars door Lyon gevaren. Grote stad, maar de levendigheid van Parijs is nog ver te zoeken. 
 
 

In het nieuwe stadsdeel La Confluance, bij de samenvloeiing van Saône en Rhône, is er ruime keus uit hedendaagse architectuur.
  

Even verderop volgt nog een forse sluis van 190m x 11.40m. De foto vertekent de werkelijke verhoudingen, maar het Zwitserse schip heeft  dus een breedte van 11 meter. We zijn zojuist 11.80m gedaald.



Op de Rhône gekomen is de stroomsnelheid nog groter. Met 1500 toeren per minuut varen we 15 km/u.
We realiseren ons dat we hier op de terugweg weer langskomen. Dan zal het een stuk trager gaan en kunnen we plaatsen aandoen die we nu laten liggen, links dan wel rechts. In het haventje van Givors ligt maar één andere boot. Een penning voor stroom en water is te koop bij het museum. Het museum is gesloten. Het is zondag, verkiezingsdag, eerste ronde parlementsverkiezingen. Niets van te merken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten