vrijdag 20 oktober 2017

Saône 8: Pauze in Seurre

14 augustus
In Seurre bleven we een paar dagen. Margriet en Tom kwamen ons weer eens opzoeken, net als enkele maanden geleden toen we nog onderweg naar het Zuiden waren. Dat betekent: gezellig samen eten en drinken, afwisselend in de schaduw bij hun campertje en op onze boot. Gister een wandeling in en rond het dorp Seurre.


We kijken even naar de beelden.
Vermoedelijk is dit een vleermuiskopje uit 1410 op de hoek van een kerkgevel.
Honderden huiszwaluwen zwermen door de straten, althans...één straat.
Geheimzinnige plaquettes die nergens over gaan.
De plaatselijke Schorum-barbier (foto's van de Rotterdamse barbier in de etalage) heeft een museale collectie scheermesjesslijpapparaten.
Direct naast de begraafplaats bevindt zich langs de weg deze uitstalling van grafstenen.
Margriet koos voorzichtigheidshalve voor de no-stone.

Een fors creatuur (ca. 5 cm) op het gangboord hoopt als verstekeling mee te kunnen, maar wij blijven nog een nacht in Seurre.


Vandaag met Tom en Margriet een stukje gaan varen en vervolgens weer op dezelfde plek aangelegd als de afgelopen nachten, om daarna met z'n vieren in de auto een bezoek te brengen aan Dole, een verbijsterende stad aan de Doubs en aan het Canal du Rhône au Rhin, dat in de buurt van Basel op de Rijn aansluit.
Via een trappetje en een onderaardse gang kwamen we in een oude wasplaats terecht.



Dinsdagochtend vertrokken we uit Seurre.




1 opmerking:

  1. hoi mia en pim, nog steeds erg leuk hoor om jullie zo te volgen. mooi al de verschillende streken. de caltex ook nog steeds in vorm? geniet nog van de mooie natuur en weer!

    BeantwoordenVerwijderen