vrijdag 20 oktober 2017

Compiègne

4 mei
Nadat we vandaag Chauny verlieten en enige tijd op het Canal Latéral de la Somme hadden gevaren bereikten we het punt vanaf waar alles voor ons nieuw was. In 2013 hadden we deze plekken al eerder aangedaan op een reis die vijf weken mocht duren en dus hier ongeveer een keerpunt moet hebben gehad.

In dit kanaal zag ik vandaag een ree in het water springen die naar de overkant zwom, waar hij niet op de kant kon klimmen. 
Omdat hij zich bedreigt voelde door ons motorgeluid keerde hij op zijn schreden terug en klom aan wal waar hij erin gesprongen was. 
In de uren erna zagen wij tot drie keer toe een verdronken ree in het water drijven. 
Daar zouden ze eens iets aan moeten doen!

Om de saaiheid van de kanalen in Noord-Frankrijk wat op te fleuren hierbij een plaatje vanuit Pont l'Évèque, waar wij een pauze inlasten.


Geen idee van, maar Compiègne is een grote Hofstad, met een enorm paleis dat eeuwenlang koningen huisvestte en een kazerneterrein (zoals in Den Helder), dat nu ook wordt omgevormd tot iets waar de stad iets aan heeft.
 
Ziehier het uitzicht uit het paleis.
 

 


1 opmerking:

  1. Door zo'n tunnel varen lijkt me niet aan te bevelen voor mensen met claustrobobie. Ziet er akelig benauwd en dat anderhalf uur.

    BeantwoordenVerwijderen