vrijdag 20 oktober 2017

Rhône 11: Givors

26 juli
Givors? We waren er op de heenweg ook geweest maar konden ons niet herinneren hoe de haven of de stad er ook al weer uitzagen. Ook deze blog maakte er geen melding van. Bij het naderen van de haven kwam het allemaal weer boven. Veel lawaai van een brug even verderop, waar een snelweg overheen voert. 

Een oud havenkommetje, hoge muren, goeie steigers aan hoge palen, maar er klopte iets niet. Afgezien van een boot van de brandweer en een lesboot liggen er geen boten. In de parkachtige buitenruimte krioelde het van de hangmensen. Er dreef veel zwerfvuil en het stonk. Dat is nu iets beter, maar er zit een vreemde kolking in de haven. Dat witte ding in het water is bijv. Een plastic zak die ik we vier keer langs heb zien komen...


Het peperdure hek met cijfercode is niet meer af te sluiten, de stroom- en waterkastjes werken pas als je een speciale munt inwerpt, voor € 6,- te koop bij de Mairie en bij de Tourist information, die toen dicht waren. Nu bleek dat de Tourist information niet meer zit waar ze zat, namelijk in het Maison du Fleuve Rhône, waarin een tentoonstelling zou zijn over de Rhône. De hele stad is in een reorganisatie verwikkeld, want de tentoonstelling is er niet meer en niemand heeft er ooit gehoord van 'jetons' voor 'électricité et de l'eau'. We laten ons verwijzen naar het gemeentehuis, maar als we er naartoe wandelen besluiten we dat we wel zonder kunnen. 
De stad is geen aanrader. Heel veel lege winkelpanden en geen bakker.

Vergeet ik helemaal om melding te maken van een heerlijke vaardag! Prima weer, nauwelijks medevaarweggebruikers, weinig stroming, weinig wind, heel veel wijngaarden en slechts één sluis. En met de zon in de rug ziet alles er weer heel anders uit dan zes weken geleden.

We kijken even naar de beelden.




1 opmerking: